• Magyar

Nyomkövetés Blog

Külföldön lopták el az autómat! Mit tegyek?

A legtöbbünknek különleges kapcsolata van az autójával, tisztogatjuk, szeretgetjük. A társunk ő, elvisz mindenhova, ahova csak akarjuk, munkába, gyerekért, bárhova. Kevés kellemetlenebb dolgot tudunk elképzelni az autónk kapcsán mintsem azt, hogy hirtelen hűlt helyét találjuk, amikor szeretnénk ölelő ülésére sietve beszállni.

Különösen kellemetlen ez, ha ráadásul nem is az itthoni, jól megszokott és ismert környezetben történik mindez, hanem külföldön. Bizony nem ritka, hogy egy nyaralás vagy üzleti út során leparkolunk autónkkal, majd dolgunk végeztével szeretnénk elindulni, ám kulccsal a kezünkben döbbenten látjuk, hogy négykerekűnk helyén üres hely tátong már csupán.

Persze a GPS rendszerek korában szinte mindenre van megoldás, ha a bajt megelőzni nem is tudjuk, legalább a helyzetet hatékonyan tudjuk orvosolni, legalábbis nem vagyunk teljesen eszköztelenek. Számos, GPS alapú technológia adott az autónk nyomon követésére abban az esetben is, ha sajnos éppen nem szerelmünk, hanem egy kötetlenebb etikai érzékű úriember vezeti.

Láthatjuk a pontos földrajzi helyzetet, a fordulatszámokat és számos egyéb, fontos információt. Bár ennek egy lopás esetén talán már nincs is olyan nagy jelentősége, de a mai eszközök még a pontos üzemanyag fogyasztást is közlik a távolból. Sőt, még direkt kommunikálhatunk is a sofőrrel, a tolvajnak egyenesen, nyersen elmondhatjuk a véleményünket.

A külföldön ellopott autók kapcsán arról még nem is szóltunk, hogy mennyi bonyodalommal járhat a helyi hatóságokkal való kapcsolat, a nyelvi nehézségektől kezdve egészen a közeg mentalitásáig. Így, ha rendelkezünk nyomkövető rendszerrel és a telefonunkon pontosan meg tudjuk mutatni a lopott járgány helyét, akkor az a rendőrök dolgát is nagyban megkönnyíthetjük.

Még ennél is fontosabb persze, hogy ne hagyjuk autónkat olyan helyen, ahol akár a gyanúja is felmerülhet a lopásnak. Ha kellően óvatosak vagyunk, és őrzött parkolót is igénybe veszünk a biztonság kedvéért, akkor szinte biztosan nem lesz semmi baj. Nem lesz szükségünk a helyi rendőrséggel történő hadakozásra sem és nyugodtan élvezhetjük a nyaralásunkat.

Hozzászólások
Még nincsenek kommentek
Hozzászólás írásához jelentkezzen be!