• Magyar

Üzemanyagkontroll, tankszintmérés, fogyasztásmérés

Üzemanyagkontroll, tankszintmérés, fogyasztásmérés

Az üzemeltetési költségek jelentős részét képezi az üzemanyagköltség. Jelentős összeget takaríthat meg, ha figyelemmel kíséri az üzemanyagszint alakulását, valamint a ténylegesen elfogyasztott üzemanyag-mennyiséget. Az elmúlt másfél évben 35%-kal emelkedtek az üzemanyagárak. Nem mindegy tehát, hogy az Ön által kifizetett üzemanyagot hogyan használják föl.

Nyomkövető rendszerünk segítségével nemcsak az üzemanyag felhasználását követheti nyomon, hanem kiszűrheti a magáncélú használatot is. Tapasztalatok alapján a teljes üzemanyag-mennyiség 5-10%-át lopják el. 1.000 km megtételéhez szükséges üzemanyag tűnik el havonta egyetlen kamionból. Ezzel egy nagyobb, 100 db-os flotta esetén éves szinten több mint 120 millió forint kárt okoznak a sofőrök a nem kellően ellenőrzött járművekben. Nyomkövető rendszerünkkel egyaránt könnyedén kimutathatók a benzintank megcsapolásából vagy a „kerülőutakból” származó pluszköltségek.

Az üzemanyagkontroll előnyei

  • Meghatározhatja az egyes fuvarokhoz, sofőrökhöz tartozó tényleges költségeket
  • Azonnali SMS riasztást kérhet, amennyiben hirtelen következi be az üzemanyagcsökkenés (pl.: lopás esetén)
  • Csökkentheti költségeit, növelve ezzel cége hatékonyságát
  • Megakadályozhatja az üzemanyag-pazarlást, -lopást
  • Havonta akár 10%-os megtakarítást is elérhet
  • Hatékonyabb vezetésre ösztönözheti sofőrját (eco-driving)
 
Az üzemanyagkontroll-szolgáltatásunkról tekintse meg bemutató animációnkat!

Az üzemanyagszint ellenőrzésének lehetőségei

Kapacitív szonda segítségével
Üzemanyagkontroll-rendszerünk közvetlenül olvassa le a gépjárműbe szerelt kapacitív szonda adatait . Megbízható adatokat biztosít csupán 1-2% eltéréssel.

CANBUS csatlakozáson keresztül
A jármű elektromos számítógép-rendszeréhez csatlakoztatva, a számítógépen feldolgozott üzemanyag- és más adatok kinyerésére szolgál.

Üzemanyagkontroll-rendszerünk nemcsak %-ban, hanem  literben is pontosan kimutatja a tankolt és az eltulajdonított üzemanyag mennyiségét! Így könnyen összehasonlíthatja az üzemanyagszámlát a tankba került mennyiséggel.

Üzemanyagkontroll, tankszintmérés, fogyasztásmérés

Nemcsak grafikonon követheti az üzemanyagváltozásokat, hanem az egyes útszakaszokhoz tartozó üzemanyagköltségeket külön-külön is elemezheti. Elektronikus menetlevelünkben folyamatosan megjelenítjük a kilométeróra állását is.

Az üzemanyagkontrollon kívül rendszerünk alkalmas további analóg szenzoroktól érkező adatok továbbítására is, például hőmérséklet-figyelés hűtőkocsiknál, tengelysúlymérés kamionoknál, nyomásfigyelés tartálykocsikban.

Az üzemanyagkontroll-rendszer megvalósításánál célunk az volt, hogy ügyfeleink további kiadáscsökkentést érhessenek el az üzemanyag megtakarításával. Egyszerű és átlátható grafikonon percre pontosan követhető akár egész évben a gépjármű fogyasztása, a tankolások száma és az esetleges lopások is. Intelligens üzemanyagkontroll-rendszerünk figyeli a hirtelen, szokatlan szintváltozásokat, és nyomtatható kimutatásban jeleníti meg a fontosabb adatokat (helyszín, időpont, változás, a tank aktuális állapota).

Üzemanyagkontroll rendszer

A nyomtatható tankolási kimutatást egyszerűen összehasonlíthatja a tankolásnál készült számlával, mert minden szükséges információt tartalmaz (dátum, helyszín, mennyiség, kilométeróra állása), így könnyen kiszűrheti azokat a tankolási számlákat, amelyek nem egyeznek a tényleges tankolási kimutatással. A grafikonon jelzett hirtelen növekedés a tankolást, a csökkenés az üzemanyaglopást mutatja. Üzemanyagkontroll-rendszerünk segítségével a tankolástól a fogyasztásig pontosan elszámoltathatja munkatársait, csökkentve költségeit, és növelve cége hatékonyságát.