• Magyar

Nyomkövetés Blog

Hogyan kerül a nyomkövető rendszer az autóba?

A céges ügyfeleknek kiemelt igényük van arra, hogy nagyobb biztonságban tudhassák a munkaeszközül szolgáló autóikat egy egyszerű, költséghatékony GPS nyomkövető rendszerrel. A nyomkövető rendszerek beszerelést igényelnek. De vajon tudható-e, ki szereli be a rendszert, mennyire megbízható, és hozzáértő?

A nem mobil rendszer beépítése kábelezéssel, áramellátással jár, amit természetesen csak hozzáértő, magasan képzett, és tapasztalt autóvillamossági szerelő tud megfelelően ellátni. Helyileg általában a szolgáltatást nyújtó műhelyben, illetve külön kérésre a megrendelő telephelyén (pl. kamionok esetében) történik a beszerelés.

Lássuk, mi is a beszerelés menete

A beépítés során a szerelő leszedi a jármű műszerfalat fedő lemezét, majd a modem bekötése után visszaépíti azt. Beszerelés előtt a készülék megfelelő helyét műszerek segítségével méri ki, majd ellátja árammal, és beköti a kívánt egyéb opciókat. Ha már az utolsó csatlakozó is a helyén van, gondosan teszteli az egységet a kiegészítő funkciókkal együtt. Csakis ezután kerülhetnek a helyére a karosszériaelemek. A modem kívülről észrevehetetlen, így az alkalmazott előtt is titokban lehet tartani. A szervizekben akár egyedi igényeket is ki tudnak elégíteni, így a szenzorok, érzékelők (pl. gyorsulásmérő, üzemanyagszint jelző, raktérhőmérő, riasztó, sofőrazonosítást végző eszköz, gyújtás érzékelő, motorblokkolás, stb.) járműkövető egységre történő bekötése is megoldható.

A modemmel kapcsolatos munkálatok nagyjából egy órát vesznek igénybe, ezt a várakozási időt érdemes bekalkulálni. A műhelyek minden esetben garanciát vállalnak azért, hogy a GPS nem zavarja majd az autó működését, s az autót épen kapja vissza a kedves tulajdonos. A garancia tehát teljes körű.

Jó hír, hogy a beszerelés után az ügyfelekkel folyamatosan biztosított a személyes kapcsolattartás.

S hogy miért kedvelik a cégek a nyomkövető rendszereket?

Azért, mert a GPS műholdas pozicionálás segítségével működő hatékony rendszer használatával a flottakövetés során nem csak a gépjárműpark lopás elleni védelme biztosított, hanem többek között fel lehet vele lépni az üzemanyaglopás, a túlórák, a kerülőutak, a gyorshajtás, és az állagromlás ellen is. Egyszóval hatékonyabbá válik a vállalatmenedzsment munkája. A flottakövetés hiányából fakadó veszteséges működést el lehet felejteni! A nyomkövető rendszer struktúrája, műszaki háttere a garancia erre.

 

 

Hozzászólások
Még nincsenek kommentek
Hozzászólás írásához jelentkezzen be!