• Magyar

Nyomkövetés Blog

Csak GPS? Avagy indul a navigációs Ki mit tud!

Manapság a multifunkciós készülékek életünk szerves részét képezik. Az asztali DVD, és VHS lejátszó szerepét kiváltották a táblagépek, és a PC-ket, a bunkofonokat pedig „okos” telefonok taszították le a trónról. Miért is ne követhetné ezt a vonalat az autónkba épített navigációs rendszer is?  

Nézzük, mire jó még a navigációs rendszer! 

Multimédia lejátszás

Ha a pihenőidőnket töltjük az autófülkébe szorulva, vagy ha csak hiányoznak a szeretteink, jól esik az embernek visszaidézni, látni, és hallani a közös boldog pillanatokat. Családi videók, képek, vagy akár egy jó vígjáték újra szárnyakat adhat!

E-book olvasó

Ok, nyilván nem fogja senki egy ilyen készüléken olvasni Tolkien regényeit, de egy műszaki leírás, használati utasítás, vagy egyéb olyan dokumentum elérhetősége nagysegítségünkre lehet egy-egy technikai probléma elhárításában.

Játékok

Persze munka, vagy vezetés közben szó se lehet róla, de azért gondoljunk csak bele! Egy útlezárás, vagy dugó alkalmával, amikor akár órákra is meg vagyunk bénítva, melyik a jobb? Idegesen számolni a perceket, és a métereket, vagy elütni az időt? 

Ha van a készülékünkön egyéb videobemenet, akár a tolatókamera képét is megjeleníthetjük rajta. Egy monitorral kevesebb takarja a kilátást a szélvédőn.

Összekapcsolható a mobilunkkal? Tökéletes kijelzős kihangosító! +1 pont a biztonságos vezetésért!

MP3 lejátszás! Akár járművünk audiorendszerén keresztül FM transmitterrel, vagy AUX kábellel. Nem gond, ha régi típusú a rádiónk, egy ilyen rendszerrel karöltve új lehetőségek nyílnak meg előtte. 

A mai korban egyértelmű az igény arra, hogy a navigációs rendszerünk sokoldalú legyen. Mivel a rendszer komplikáltabb, ez komolyabb hardvert igényel. Ha jót akarunk, érdemes a közép árkategóriától fölfelé keresni az Igazit. 

Hozzászólások
Még nincsenek kommentek
Hozzászólás írásához jelentkezzen be!