• Magyar

Nyomkövetés Blog

Szeretné tudni, merre járt a kollégája? Szűrje ki a nem hivatalos utakat!

Olyan cégek esetében, ahol döntő fontosságú akár a gyorsaság, akár a költséghatékony működés, nagyon jó szolgálatot tehetnek a ma már rendkívül sok opciót nyújtó műholdas nyomkövető rendszerek. Attól függően, hogy hány gépjármű nyomon követésére van szükség, választhatunk olyan rendszert is, mely alkalmas flottakövetésre. Ezek a rendszerek ma már olyan, és annyi funkcióval vannak ellátva, hogy segítségükkel hatékonyan és pontosan nyomon követhetjük nem csak a gépjárműveket, de akár azok vezetőit is. Fontos, hogy olyan szolgáltatót válasszunk, amelyik figyel az igényeinkre és annak megfelelő rendszert is tud számunkra biztosítani. A legtöbb cég ma már teljesen egyedi megoldásokat is kifejleszt a vásárlók számára, így érdemes mindent sorra venni, amit elvárnánk egy ilyen rendszertől.

GPS nyomonkövetés

Minden esetben lehetőség van arra, hogy a rendszerbe rögzítsük a napi útvonalakat, így ha valaki eltér ettől, azt azonnal jelzi a járműkövető a flottaszervezőnek. Ezzel a riasztási funkcióval rendkívül könnyen kiszűrhető, ha a gépjárművezető nem a megadott útvonalon halad, vagy eltér attól, esetleg valahol túl sokáig időzik.  A flotta állapotával kapcsolatban is naprakészek lehetünk, hiszen igény szerint információkat továbbít az üzemanyag tankolásról, a fogyasztásról. A gázpedálállásból, a fordulatszámból azt is leszűrhetjük, milyen a sofőr gépjárművezetői gyakorlata.

Ezek a rendszerek a nyomkövetésen, járműkövetésen kívül a költséghatékonyságban is nagy szerepet vállalhatnak, mivel segítségükkel láthatjuk a járművek üzemanyag fogyasztását, segítségükkel megakadályozható az üzemanyaglopás is, valamint a sofőrök munkája is nyomon követhető. A rendelkezésre álló adatok segítségével könnyen láthatjuk, melyik az a gépjármű, amit esetleg nem rendeltetésszerűen használtak, így könnyen kiszűrhetővé válnak a hibák.

A tulajdonos, vagy a flottaszervező online, valós időben is nyomon követheti akár az egész flottát, vagy akár egyetlen gépjárművet abból. Ez akár egy, vagy ötpercenként érkező GPS jelek segítségével egy utcaszintű térképnézetben lehetséges, ahol egy felhasználó barát felületen az összes fontos információt megtalálhatja a gépjárműről. Ma már alapszolgáltatás a járműkövetési rendszerek esetén az elektronikus menetlevél. Ebben minden adat és információ megtalálható, melyek segítségével teljesen ellenőrizhetővé válik az autó és a gépjárművezető is.

Hozzászólások
Még nincsenek kommentek
Hozzászólás írásához jelentkezzen be!