• Magyar

Nyomkövetés Blog

Riasztó, vagy nyomkövető?

Riasztót, vagy nyomkövetőt vegyünk, ha lehetőségünk adódik rá? A kérdésre egy kérdéssel válaszolunk: Miért ne lehetne mindkettőt? Ha biztonságra vágyik, akkor a nyomkövető a megoldás, ami egyfajta riasztóként is funkcionál, de annál sokkal több!

Az autóriasztók felett egyre inkább eljár az idő. Egy riasztó ugyanis elég kellemetlen helyzetekbe sodorhatja az autótulajdonost. Először is, sokszor riaszt tévesen, ami felesleges stressznek teszi ki az embert. Ez csak oda vezet, hogy már nem tudjuk igazán komolyan venni az eszközt. Másodszor, a tolvajok már úgy ismerik a riasztók hatástalanításának módjait, mint a saját tenyerüket. Ha pedig ellopják a féltett járművet, ugyan mi rá a garancia, hogy az autó meglesz?

Ezzel szemben a műholdas nyomkövető reális esélyt nyújt arra, hogy akár egy napon belül visszakaphassuk az ellopott járművet. Persze, csak abban az esetben, ha el tudják lopni, ugyanis fix módon, rejtetten kerül beépítésre. Ezen kívül érzékelhetjük vele az ajtónyitást, a raktérnyitást, sőt, akár távoli (SMS-en keresztüli) motorblokkolásra is van lehetőség. A középkategóriás nyomkövetők már tudják mindezt! Akár 24 órás gépjárművédelmi felügyeletet is kérhet járművéhez. Ez 24 órás diszpécserszolgáltatást jelent, és azonnali értesítést kap esemény esetén. A munkatársak akár hatósági intézkedést is indítanak, ha Ön nem elérhető. A GPS nyomkövetés valós idejű, 10 másodpercenkénti, azaz folyamatos. 

Felejtse el az egyszeri riasztásra képes riasztókat, kövesse nyomon autója helyzetét, így vészhelyzetben is megőrizheti a hidegvérét.  

Hozzászólások
Még nincsenek kommentek
Hozzászólás írásához jelentkezzen be!