• Magyar

Nyomkövetés Blog

Nyomkövető motorra?

Már hazánkban is elérhető a kémfilmekből jól ismert berendezés, mely állandó megfigyelés alatt tartja motorkerékpárunk hollétét annak GPS-koordinátái segítségével, mindezt ráadásul elérhető áron!

Sokan félve hagyják ott motorjukat az úttest szélén, mondván, hogy azt a tolvajok bármikor beemelhetik egy kamion hátsó platójára és alkatrészekre szétbontva jó pénzért hamar tovább is adhatják őket. Szinte kizárt dolog, hogy teljes egészében adnának túl a zsákmányon, ezt a rizikót ugyanis senki nem vállalja fel. Egy kis trükkel azonban könnyedén a nyomára lelhetünk az elkövetőknek.

 

Kémtechnológia a hétköznapokban
A hollywoodi filmekben gyakran feltűnik az az eszköz, amellyel főhőseink egy-egy elveszett tárgy nyomára bukkannak. Manapság azonban ezeket a nyomkövetőket már nem csak az FBI szakemberei engedhetik meg maguknak.

Néhány ezer forintért már komoly műszert találunk a magyar piacon is, melyet a járgány alvázára vagy csomagtartójába rögzítve máris biztonságban tudhatjuk azt.

A GPS-es felszerelés egy átlagos SIM-kártya segítségével működik, melyet vészhelyzet esetén csak fel kell tárcsáznunk, majd az a hívást megszakítva SMS-ben tájékoztat hollétének koordinátáiról és sebességéről, melyet a Google Earth-be betáplálva könnyedén rálelhetünk féltve őrzött járművünkre.

Nem csak a lopás ellen véd
Egy nyomkövető más esetekre is kiváló megoldás lehet, így például gyerekeinkről vagy a család idősebb tagjairól is tudhatjuk, hogy merre járnak, de akár házikedvenceinket is megvédhetjük attól, hogy örökre eltűnjenek.

Összegzés
A mai világban tehát van rá mód, hogy megtaláljuk azt, amit eltulajdonítottak tőlünk, azonban nem ajánljuk senkinek, hogy egyszemélyes hadseregként saját maga szálljon szembe a tolvajokkal. Ennél sokkal fontosabb dolog a megelőzés. A nyomkövető már egy jó kiindulási alap ennek érdekében, ne sajnáljuk a pénzt és az időt arra, hogy teljes biztonságban hagyhassuk ott szeretett járgányunkat az útpadkán.

Hozzászólások
Még nincsenek kommentek
Hozzászólás írásához jelentkezzen be!