• Magyar

Nyomkövetés Blog

Nem kémeszköz: GPS Személyi nyomkövetés, személyvédelem, és távfelügyelet

Személyi nyomkövetésre nagy szüksége lehet egyedülálló, vagy idős személyeknek, azoknak, akik veszélyes munkát végeznek, illetve alkalmazható biztonsági személyek távfelügyelete is lehetséges. A sor pedig még folytatható. A készülékek gyors segítséget nyújtanak, ha baleset, támadás történik, ha vészhelyzet áll elő.

Rendkívül hasznos találmány a hatalmas raktárakban egyedül dolgozók, például árufeltöltők számára, de egyedül élő, beteg rokonaink számára is, hiszen a készülékek egy beépített giroszkóp érzékelése útján akkor is riaszthatnak, ha a nagymama ne adj isten elesik.

A személyi nyomkövetés alapeszköze egy GPS vevővel bővített, SIM-kártyás, speciális mobiltelefon, mely biztonsági információit egy központi szoftverrel felügyelik, ellenőrzik, s szükség esetén a kívánt személyeket kiértesítik. A rendszer GPS műholdak közreműködésével működik, s változó körülmények között is elküldi a jogosult mobiljára az aktuális hosszúsági és szélességi koordinátákat.

A GPS személyi nyomkövető segítségével leadható segélyhívás, meghatározható a pozíció, s riasztani, pánikjelzést leadni is lehetséges vele. Ez utóbbi esetekben 10 mp koordinátaküldés történik. A készülékkel mód van a csendes belehallgatásra is.

Az adott személyt annak zavarása nélkül, folyamatosan nyomon lehet követni.

Még több használati lehetőség

A szülők, tanárok fellélegezhetnek, hiszen szemmel követhetik a gyermek mozgását a kirándulásokon, táborokban, a városban.

Az extrém sportolók is örülhetnek egy nyomkövetőnek, mert így nagyobb biztonsággal vághatnak neki a kalandoknak.

Még az is előfordulhat, hogy egy járőrszolgálatot teljesítő GPS nyomkövető segítségével ad jelentést a megfigyelt terület bejárásáról, időbélyeg segítségével. 

Számtalan lehetőség nyílik tehát az alkalmazásra, s sok esetben életmentő is lehet, ezért mindenképp megéri befektetni az eszközbe!

Fontos, hogy a megfigyelt személy tudjon a követésről, semmiképp se alkalmazzuk a jeladót a tudta nélkül, hagyjuk meg mindenkinek a személyes szabadságát!

Hozzászólások
Még nincsenek kommentek
Hozzászólás írásához jelentkezzen be!