• Magyar

Nyomkövetés Blog

Mit jelent a gépjárművédelmi felügyelet?

Az utóbbi években egyre több autót loptak el Magyarországon, amely komoly aggodalomra ad okot a gépjármű tulajdonosoknak. Manapság már számos olyan lehetőség áll rendelkezésünkre, amivel megóvhatjuk szeretet autónkat az autótolvajok ellen. A gépjárművédelmi felügyelet azt jelenti, hogy egyes technológiák segítségével folyamatosan lekövethető, valamint ellenőrizhető gépjárműveink aktuális állapota és helyzete. Ezenkívül gépjárműve bekerül egy diszpécserközpont adatbázisába, ahol 0-24 órás felügyelet mellett ellenőrzik személygépjárműje helyzetét.

Hogyan működik a gépjárművédelmi felügyelet?

A gépjárművédelmi rendszerek GSM/GPRS kommunikációs technológiára épülnek, amely az egyes mobilszolgáltatók hálózatait (vezeték nélküli) használják. Ennek a megoldásnak köszönhetően, bármikor megállapíthatjuk, hogy hol van a gépjármű. Ezek a nyomkövetőrendszerek könnyedén beépíthetőek bármilyen autóba, annak típusától függetlenül. A rendszer egy adott időintervallumon belül, periodikus (általában óránként egyszer)  életjeleket küld a diszpécserközpontba, ahol a diszpécser ellenőrzi a beérkezett adatokat. Ha nem küld jelet autója, akkor abban az esetben a diszpécser azonnal intézkedést indít, valamint felhívja Önt és értesíti az aktuális problémáról.

Ezenkívül egyes gépjárművédelmi felügyelet rendszerei és nyomkövető technológiái nem csak gépjárműve aktuális helyzetéről tud jelentést küldeni, hanem autója műszaki állapotáról is. Ilyen adatokat mint, az üzemanyagszint, ajtónyitás-zárás, üzemidő, fordulatszám, stb. Ezek az adatok hozzájárulnak költségei minimalizálásához és a hatékonyabb üzemeltetéshez.

A gépjárművédelmi felügyelet előnyei

  • Állandó védelem. (Az ilyen rendszerek segítségével, Ön biztonságban tudhatja szeretet autóját vagy cége gépjárműparkját.)
  • 24 órás diszpécserszolgáltatás. (0-24 órás megfigyelés alá kerül autója és váratlan esemény esetén, azonnal értesíti Önt a diszpécserközpont.)
  • Hatósági intézkedés. (Ha Ön nem elérhető, akkor a diszpécser azonnal intézkedést indít és értesíti a helyi hatóságokat.)
  • Nagyobb esély, hogy előkerül autója. (Ezek a rendszerek szinte megduplázzák annak az esélyét, hogy autóját megtalálják a hatóságok, mivel számos adat segítheti a rendőrség munkáját.)
  • Műszaki állapotfelmérés. (Üzemanyagszint, fordulatszám, menetidő, stb.)

 

Hozzászólások
Még nincsenek kommentek
Hozzászólás írásához jelentkezzen be!