• Magyar

Nyomkövetés Blog

Milyen munkák elképzelhetetlenek GPS nélkül?

Egyes munkák, mint például a kamionosok, mentősök, taxisok munkája, bizony manapság szinte már elképzelhetetlen GPS nélkül. Megmutatunk pár funkciót, ami különösen jól jön, ha az ember szeretne helyt állni a fenti foglalkozások valamelyikében.

A kamionosok számára olyan GPS-t ajánlunk, amely tisztában van a tengely, a magasság, időpont és egyéb korlátozásokkal. A kamionosokra szabott GPS-be be lehet táplálni a kamion adatait (hosszúság, szélesség, magassá), és a veszélyes anyagokat is. A jó kamionos navigáció arrafelé terel, ahol a sofőr üzemanyagot tud megtakarítani. Figyelemmel van tehát a rakomány milyenségére. Sőt, már van olyan sebességtartó automatika is, mely GPS segítségével előre feltérképezi a jármű előtti út domborzatát. Az optimális haladási sebesség meghatározásával pedig üzemanyag megtakarítás érhető el.

A naprakész, frissített térkép minden esetben nélkülözhetetlen. Szükséges jó a TMC vevő, a valós idejű forgalmi információk alapján történő útvonaltervezéshez. 

A navigációs készülékekkel felszerelt mentőkocsik gyorsabban érkezhetnek a bajba jutottakhoz, ami életmentő is lehet. A sürgősségi gépjárműves funkciók is igen fontosak.

Még a legdörzsöltebb taxis is örül annak, ha a GPS-e segítségével gyorsabban ki tud szállni egy adott címre, vagy, ha időben hírt kap az esetleges útlezárásokról. Az az utas, aki elégedett a taxis szolgáltatásával, nagyobb eséllyel lesz visszatérő vendég. A POI adatbázis taxisok számára a legjobb, hiszen ezáltal könnyen megtalálja a fontosabb épületeket, csomópontokat.

A mai modern világ egyik mankója a GPS, és sok, utazással járó munkakör művelőinek életét könnyíti meg.

Hozzászólások
Yes minister - Igen miniszter! | Az UBER GPS nélkül a kanyarban sem lenne! (www.yesminister.hu/az-uber-gps-nelkul-a-kanyarban-sem-lenne/) 2016. February 27. 11:38
A comment elfogadásra vár.
Hozzászólás írásához jelentkezzen be!