• Magyar

Nyomkövetés Blog

Milyen különbségek vannak a nyomkövető rendszerek között?

A különböző nyomkövető eszközök főként súlyban, illetve kivitelben térnek el egymástól leginkább. Természetesen egy házi kedvencet, vagy egy személyt követő eszköz sokkal kisebb méretű és könnyebb is, mint egy olyan nyomkövető, amit gépjárművekbe szerelnek. Az eszközök rendeltetését a méret nem befolyásolja, így nem kell attól tartanunk, hogy egy kisebb eszköz nem elég megbízható. Az is ugyanolyan pontosan méri be a megfigyelni kívánt személyt, kisállatot, vagy tárgyat, mint nagyobb méretű társai.

Különbség a kézi és a gépjárműkben, vagy motorok esetében használt nyomkövetők között, hogy a gépjárművekben használt eszközök rendelkeznek szabadon felhasználható bemenettel, amit akár riasztóra is rá lehet kötni. Ez a verzió probléma esetén rögtön képes a telefonunkon, akár SMS formában is jelezni. További különbség, hogy az ilyen eszközökön található kimenet segítségével távolról is leállíthatjuk a gépjárművünket, vagy motorunkat. Természetesen az ilyen nyomkövetők bekötését mindenképpen bízzuk szakemberre.

Az eszközök üzembe helyezése között is találhatunk alapvető különbségeket. A kézi nyomkövető használata nem igényel semmilyen szakértelmet, hiszen általában egy USB csatlakozó segítségével könnyedén feltölthető. Töltés után semmi más dolgunk nincs, csak bekapcsolni és elhelyezni kedvenc kisállatunk nyakörvén, vagy betenni a követendő személy táskájába. A gépjárművekbe szerelhető nyomkövető üzembe helyezése bonyolultabb. Itt figyelni kell az antennák elhelyezésére, valamint arra is, hogyan illesszük a nyomkövetőt a gépjármű elektronikai részéhez. Természetesen akkor sincs gond, ha az áramellátás megszűnik. Töltés szempontjában az eszköznek van saját tápegysége, de a hosszan tartó, rendeltetésszerű használathoz szükséges energiát természetesen a jármű biztosítja.

Attól függően, mire is szeretnénk használni a nyomkövetőt, annak ellenőrzési, lekérdezési rendszerei között is találhatunk különbséget. Természetesen a flottakövetés esetén találkozhatunk a legsokoldalúbb alkalmazásokkal, szolgáltatásokkal. Lehetőség van akár – az előre tervezett útvonalon kívül- a magánutak megfigyelésére is, sőt a sofőrazonosítás is könnyűszerrel megoldható egy komplex, átfogó nyomkövető rendszer használatával. A nyomkövetőkkel foglalkozó cégek az ügyfelek igényeinek teljes körű kiszolgálását tűzte ki célul, s ma már arra is van lehetőség, hogy valóban teljesen személyre szabott rendszert igényeljünk magunk, vagy cégünk számára.

Hozzászólások
Még nincsenek kommentek
Hozzászólás írásához jelentkezzen be!