• Magyar

Nyomkövetés Blog

Kijátszható-e a nyomkövető?

Ki lehet-e játszani a beépített GPS nyomkövetőt? Sok céges autót vezető fejében fordult már meg a fenti gondolat.

Nos, rossz hírünk van a szállítmányozó/fuvarozó cég alkalmazottjai számára. A GPS, avagy blokkoló használata egy céges autó esetében egyáltalán nem megoldás. Amint újra lesz jel, a pozíciót ugyanúgy el fogja küldeni az illetékesek számára. Sőt, van olyan rendszer, ami már a blokkolásról is értesítést küld. 

Persze, jöhet még mellé egy GSM blokkoló is, de nem igazán van értelme. A főnök azonnal értesül a jel megszűnéséről. Az is naplózva lesz, ha kiszereltetik, vagy ha kiveszik az akkumulátort. Persze, azt bárki megteheti, hogy blokkolja a GSM/GPRS jelt, majd egy kis kitérő után ugyanoda tér vissza, ahonnan indult, de ez a megoldás több sebből vérzik. Egyrészt van telefon, amin felhívhatják a sofőrt, másrészt a nyomkövetők zöme a megtett kilométereket is számolja. Figyelembe kell venni a távoli motorblokkolást is, melyet SMS-en keresztül kezdeményezhet a (joggal) bizalmatlan főnök.

A nyomkövető rendszerek nagyon összetettek. Naplózzák az ajtónyitást, a féklámpa kigyulladásokat, és akár gyújtáslevételt is.

A GPS nyomkövető rendszer magas fokú biztonságot nyújt a járműlopások ellen is. Néhány további, praktikus jellemző: állandó kapcsolat, azonnali riasztás üzemanyaglopás esetén, gyújtásfigyelés, üzemanyagkontroll, ajtónyitás érzékelése, raktérnyitás érzékelése. A CANBUS adatok többek között informálnak a vezetési időről, a kilométeróra állásáról is.

Ha a fentieket átgondoljuk, akkor egyértelmű, hogy egy nagyobb gépjárműflottával rendelkező cég esetében elengedhetetlen a GPS nyomkövető használata. A készülékek kijátszása pedig szinte lehetetlen.

Hozzászólások
Webshock » Blog Archive » A modern technológia is kijátszható? (www.webshock.hu/a-modern-technologia-is-kijatszhato/) 2016. March 26. 07:33
A comment elfogadásra vár.
Hozzászólás írásához jelentkezzen be!