• Magyar

E-útdíj


eutdij

Tisztelt tehergépjármű üzembentartó!

Bizonyára Ön is értesült arról, hogy 2013. július 1-től hazánkban is bevezetésre kerül a megtett úttal arányos elektronikus útdíjfizetési rendszer, mely a magyar úthálózat (autópályák, autóutak, főutak) kijelölt, összesen 6513 km hosszú részét érinti. A HU-GO névre keresztelt új rendszer megfelel az európai uniós technológiai követelményeknek.

hu-go

 

Kire vonatkozik a díjfizetési kötelezettség?

Az útdíjfizetésre vonatkozó törvény szerint a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművekre. A megtett úttal arányos díjfizetés mértéke függ a használt úttípustól, a gépjármű kategóriájától tengelyszám alapján (J2, J3, J4) és a környezetvédelmi besorolástól. Az elektronikus útdíj megfizetéséhez minden üzemeltetőnek 2013. július 1-ig regisztrálnia kell az ÁAK Zrt. által üzemeltetett www.hu-go.hu felületen.

Hogyan tudok eleget tenni díjfizetési kötelezettségemnek?

Az i-Cell Kft. által biztosított fedélzeti eszköz (úgynevezett "On Board Unit", röviden OBU) segítségével. Cégünk az alábbi speciális, havidíj mentes OBU-t kínálja az útdíj bevallásához, melyet honlapunkon keresztül lehet megvásárolni.

Fedélzeti egység funkciója és leírása

A fedélzeti egység egy olyan eszköz, amely GPS műholdas helymeghatározó és nyomkövető rendszer segítségével méri a fizetős útszakaszokon megtett utat, mely alapján automatikusan kiszámításra kerül a fizetendő útdíj. A tehergépjárműveket, valamint az elektronikus útdíjbevallásra alkalmas fedélzeti egységeiket (OBU-kat) regisztrálni kell a HU-GO weboldalon. A regisztráció 2013 június 20-tól lehetséges.

Havidíj mentes fedélzeti eszköz vásárlásához vegye fel velünk a kapcsolatot!